Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z jajek i twarożku z krewetkami

Składniki:

  • 30 dag mrożonego groszku
  • 6 jajek
  • 20 dag krewetek
  • sól
  • pieprz
  • 20 dag tłustego twarożku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Groszek gotować w osolonym wrzątku około 3 minut po czym go odcedzić i przelać zimną wodą.
    Następnie jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w plasterki.
    Na talerzu ułożyć groszek, wokół niego krewetki i plasterki jajek.
    Całość oprószyć solą oraz pieprzem i posypać twarożkiem wymieszanym z posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *