Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z jabłkiem, groszkiem i pieczarkami

Składniki:

  • 1 puszka zielonego groszku
  • 7-8 małych pieczarek
  • 1 duże, winne jabłko z czerwoną skórką
  • sok z połowy cytryny
  • 20 dkg ostrego żółtego sera
  • 2 kopiaste łyżki rodzynek
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • pół szklanki majonezu
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru
  • łyżeczka musztardy francuskiej

Sposób wykonania:

  1. Groszek odsączyć z zalewy, oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki, obrane jabłko pokroić w kostkę, którą skropić sokiem, z cytryn.
    Następnie ser pokroić w słupki, rodzynki sparzyć wrzątkiem a natkę pietruszki posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku solą ora pieprzem i polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *