Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z grejfrutem i pomarańczą

Składniki:

  • czerwony grejpfrut 1 sztuka
  • czerwona pomarańcze 2 sztuki
  • pomarańcze 3 sztuki
  • likier pomarańczowy 50 ml
  • sos waniliowy 1 torebka
  • mleko 0,25 litra
  • laska wanilii 1/2 sztuki
  • cukier 2 łyżki
  • twaróg 200 g
  • posiekane orzeszki pistacjowe

    Sposób przyrządzenia:
    Cytrusy należy obrać ze skórki i białej powłoczki, podzielić na cząstki,
    skropić likierem i odstawić n kilka minut w chłodne miejsce. Z sosu
    waniliowego, mleka, cukru i laski wanilii należy przygotować gęsty sos.
    Sos należy wymieszać z twarogiem, owoce przełożyć na cztery talerzyki i
    polać sosem, udekorować orzeszkami.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *