Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasoli i selera

Składniki:

  • 250 g fasoli perłowej
  • 250 g ciemnej fasoli
  • 2 seler naciowy
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 łyżek oleju
  • sok z ½ cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obie fasole  zalać wodą w osobnych garnach i odstawić na noc.
    Następnego dnia ugotować w tych samych wodach w których się moczyły około 1,5 godziny.
    Pod koniec gotowania osolić wodę 1 łyżeczką soli.
    Po tym czasie fasolę odcedzić i odstawić do ostygnięcia i wymieszać razem.
    Wówczas dodać do nich pokrojony w słupki seler.
    Skropić całość sokiem z cytryny oraz olejem.
    Doprawić do smaku rozgniecionym  czosnkiem, solą ora pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *