Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z bobu, pieczarek i cytryny

Składniki:

  • 30 dag młodego bobu
  • 6 pieczarek
  • 1 cytryna
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 2 łyżki wytrawnego wina
  • 2 łyżki świeżej bazylii
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • pieprz
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Bób zalać osoloną woda i ugotować.
    W między czasie pieczarki pokroić w plasterki, sparzoną wrzątkiem cytrynę również pokroić w plasterki a te jeszcze na połówki, a odcedzony bób obrać ze skórkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie majonez wymieszać z posiekaną natką pietruszki, winem, bazylia i sosem sojowym.
    Doprawić do smaku  solą ora pieprzem.
    Powstałym sosem polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *