Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka Toskańska

Składniki:

  • 4 pomidory
  • ½ szklanki zielonych oliwek
  • 4 kromki pszennego chleba
  • 2 czerwone papryki
  • 2 małe cebulki
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki masła
  • sól, pieprz do smaku
  • listki bazylii
  • listki oregano
  • oliwa z oliwek

    Sposób przyrządzenia:
    Chleb pokroić w dużą kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, składniki zrumienić na maśle. Paprykę umyć, osaczyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Pomidory sparzyć usunąć skórki i kroić w dosyć duże kawałki. Cebulę obrać i pokroić w plastry, rozdzielić. Pomidory, paprykę, cebulę wymieszać, doprawić solą i pieprzem, wsypać pokrojone grzanki. Bazylię i oregano wypłukać i posiekać, wsypać do sałatki, skropić oliwą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *