Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka śledziowa z bananami

Składniki:

  • 30 dag filetów śledziowych
  • 2 banany
  • 1 kapusta pekińska
  • 2 łyżki rodzynek
  • 1 łyżeczka łagodnej przyprawy curry

    Sos:

  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • sól
  • cukier
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Śledzie zalać wodą i odstawić na 30 minut.
    W między czasie obrać banany i pokroić je w plasterki a kapustę poszatkować.
    Śledzie odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając rodzynki.
    Następnie śmietanę wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Powstałym sosem polać sałatkę i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *