Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ryżowa z pieczarkami i ogórkiem

Składniki:

  • 400 g ryżu
  • 400 g pieczarek
  • świeży ogórek
  • 2 cebule
  • 200 g szynki
  • 3 łyżki octu winnego
  • 7 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru
  • estragon
  • bazylia

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie pieczarki ogórek pokroić w plasterki, cebulę posiekać a szynkę pokroić w paseczki.
    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
    Następnie ocet winny wymieszać z oliwą, solą oraz pieprzem.
    Doprawić jeszcze cukrem, bazylią i estragonem.
    Powstałym sosem polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *