Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka rybna z ziemniakami

Składniki:

  • 300 g mięsa z jesiotra(ugotowane)
  • 2 łyżeczki kawioru
  • 2 ziemniaki(ugotowane)
  • 2 ogórki
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki chrzanu
  • sól
  • sałatka
  • marchewka
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Połowę mięsa z jesiotra oraz ziemniaka pokroić w kostkę.
    Sałatę porwać na mniejsze kawałki a ogórki pokroić w plasterki.
    Całość wmieszać ze sobą, polać majonezem wymieszanym z chrzanem oraz doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Sałatkę przełożyć do salaterki, na wierzchu ułożyć kawałki reszty mięsa, kawior, marchewkę oraz natkę pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *