Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka pomarańczowa z czosnkiem

Składniki:

  • 1,5 kg pomarańczy
  • 250 g czarnych oliwek
  • 2 główki czosnku
  • sól
  • czarny pieprz
  • papryka mielona słodka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka kolendry mielonej
  • 2 zielone cytryny
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Obrane pomarańcze podzielić na cząstki, oliwki pokroić w paseczki a czosnek posiekać.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką w proszki, cynamon oraz kolendrę.
    Całość dokładnie wymieszać i skropić sokiem wyciśniętym z cytryn wymieszanym z oliwą.
    Posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *