Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałata rzymska z zielonym groszkiem z grilla

Składniki:

    • 1 pęczek sałaty rzymskiej
    • 1 szklanka groszku konserwowego
    • 1 łyżka oliwy
    • 1 łyżka posiekanej szalotki
    • 4 łyżki bulionu drobiowego
    • sól, pieprz
    • tarty parmezan


    Sposób przyrządzenia:

    Sałatę dokładnie wypłukać, osuszyć. Przekroić w miejscu łączenia łodyg tak aby kilka liści było połączone, skropić oliwą, posypać solą. W małym rondlu podgrzać resztę oliwy, dodać szalotkę, smażyć mieszając, dodać groszek i bulion, chwilę dusić, przyprawić, postawić na boku grilla tak aby groszek był gorący. Sałatę piec na dobrze nagrzanym grillu przez 5 minut kilkakrotnie ją obracając, wyłożyć na półmisek, polać przygotowanym sosem z groszkiem, posypać tartym serem i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *