Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Saładka ziemniaczana

Składniki:

• 1 1/2 ziemniaków
• sól
• 25 dag żółtych pomidorków koktajlowych
• 40 dag sera mozzarella
• 6 dag orzeszków piniowych
• pęczek bazylii
• pieprz
• ząbek czosnku
• średnia cebula
• 2 łyżki tartego parmezanu
• 75 ml oliwy
• 100 ml oleju słonecznikowego

Wykonanie:
Ziemniaki ugotować(20 min.). Odcedzić, obrać. Pomidory umyć.
Mozzarellę osączyć na sicie i pokroić w grube plastry. Orzeszki piniowe zrumienić na suchej patelni. Bazylię umyć, osuszyć, grubo posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać, drobno posiekać. Wymieszać bazylię, czosnek, cebulę i parmezan. Dolać oliwę i olej słonecznikowy, zmiksować.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Powstały sos wymieszać z pozostałymi składnikami.
Sałatkę podawać udekorowaną listkami bazylii.
Smacznego życzy Sara!!!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *