Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryżowa potrawka z wątróbką i marynowanymi grzybkami

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu
  • ½ szklanki wody
  • sól, pieprz do smaku
  • 15 dkg wątróbki drobiowej
  • 2 łyżeczki posiekanej zielonej natki pietruszki
  • 2-3 łyżki pomidorów z puszki
  • 5-6 marynowanych pieczarek
  • oliwa

    Sposób przyrządzenia:
    Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, osączyć. Wątróbkę umyć, osączyć i podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni na oliwie. Do wątróbki dodać obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę,  pokrojone w plasterki grzyby  i kawałki pomidorów z puszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Do potrawki przełożyć ryż, delikatnie wymieszać. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *