Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż z kokosem

Składniki:

  • 500 g ryżu jaśminowego
  • 1 l mleczka kokosowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka mielonej kurkumy
  • 1 cebula
  • kawałek imbiru
  • 3 łyżki oleju sojowego
  • sól
  • kilka liści curry

Sposób wykonania:

  1. Posiekana cebulę, czosnek oraz starty imbir smażyć na rozgrzanym oleju około 3 minut po czym dodać ryż oraz kurkumę.
    Smażyć około 2 minut i wlać gorące mleczko kokosowe oraz dodać curry i sól do smaku.
    Doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem około 25 minut.
    Po tym czasie zestawić z ognia, odstawić na chwile i doprawić podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *