Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rybne placuszki

Składniki:

  • 1 kg filetów rybnych
  • kostka masła
  • 2 jajka
  • 2 bułki
  • cebula
  • 2 szkl. bułki tartej
  • 200 ml śmietany 30%
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle po czym wbić jajka i usmażyć jajecznicę.
    Następnie rybę zemleć po czym dodać bułkę namoczoną w mleku, masło oraz jajecznicę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić o smaku.
    Na sam koniec wsypać jeszcze ½ szkl. bułki tartej aby masa była gęściejsza.
    Z powstałej masy formować kotlety , które obtoczyć w bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *