Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki ze szparagami

 

Składniki:

  • 20 plastrów grubej, chudej szynki
  • słoik szparagów zielonych i białych
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • chrzan, majonez.

Sposób przyrządzenia:
Jajka siekamy w drobną kosteczkę. Plasterki szynki rozkładamy pojedynczo na blacie. Następnie każdy plaster smarujemy cieniutko chrzanem i majonezem. Z jednej strony plasterka kładziemy szparag zielony i biały i posypujemy odrobiną jajka. Całość zawijamy w roladkę. Tak postępujemy z wszystkimi plastrami szynki. Właściwie danie jest już gotowe. Ułożone na talerzu roladki możemy polać jakimś sosem (np. pieprzowym. To bardzo proste i smaczne danie polecam na różnego rodzaju okazje.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *