Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z pangi w sosie pieczarkowym

Składniki:

  • 2 filety z pangi ok. 450g
  • 4 pieczarki
  • 1 łyżka masła
  • 50 ml. śmietany 30%
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 1 jajo
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • zielona cebulka
  • sól, pieprz

Sos:

  • 25 dag pieczarek
  • 10 dag śmietany
  • 1 szklanka bulionu z kostki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąka
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz


Sposób przyrządzenia:
Filety przekroić w poprzek na połowę, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki drobno posiekać i podsmażyć na maśle. .Śmietanę połączyć z tartą bułką, jajkiem, pieczarkami i natką pietruszki. Doprawić do smaku. Płaty ryby smarować farszem, zwinąć w roladki i związać spazoną zieloną cebulką. Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju przez 10-15 min. Sos pieczarkowy przygotować wg przepisu i podawać z roladami.

2 comments for “Roladki z pangi w sosie pieczarkowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *