Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z lasgane i tuńczyka

Składniki:

  • 8 zielonych płatów lasagne
  • sól
  • 150 g tuńczyka
  • 1 pęczek młodej cebulki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek trybuli
  • 400 g twarożku śmietankowego
  • 2 jaja
  • 150 g parmezanu
  • pieprz
  • masło

    Sposób wykonania:

    Lasgane ugotować według opisu na opakowaniu .
    W między czasie 100 g parmezanu, jaja , tuńczyk,  twarożek, posiekaną cebulę, czosnek i trybulę dokładnie ze sobą wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą masę rozsmarować  na płatach makaronu i zawinąć je w ruloniki, które ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym  tłuszczem.
    Posypać je pozostałym parmezanem  i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *