Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Racuchy bananowo-kokosowe

Składniki:

  • 2 szklanka mąki
  • 1,5 szklanka mleka
  • 4 dag drożdży
  • 3 jajka
  • 8 bananów
  • 1/3 szklanka rumu
  • 15 dag wiórków kokosowych
  • 1 łyżka oleju do smażenia
  • cukier puder do posypania
  • ulubione owoce ( np. truskawki, maliny)


Sposób wykonania:

Każdy obrany banan podzielić na 4 części. Zalać je alkoholem i odstawić. Oddzielić żółtka od białek. Mąkę przesypać do miski. Drożdże rozkruszyć i dodać do mąki. Dodać żółtka, mleko i łyżkę oleju. Całość mieszać, aż nie będzie  widać żadnych grudek. Białka ubić na pianę i dodać do ciasta. Na końcu dodać wiórki i delikatnie wymieszać. Banany osączyć z alkoholu. Każdy kawałek zanurzyć w cieście i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na złoto z obu stron. Podawać z ulubionymi owocami.
Przepis nadesłany na konkurs ,,Konkurs z Kolażem" przez Magdalenę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *