Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pychotka bananowa

Składniki

  • banan 1 sztuka
  • rum 1,5 kieliszka
  • cukier 1,5 łyżeczki
  • cynamon szczypta
  • lody waniliowe 2 gałki
  • rodzynki 5 dag

    Sposób przyrządzenia
    Banany należy umyć, następnie obrać je ze skórki i ułożyć na folii
    aluminiowej. Posypać go cynamonem i cukrem i zawinąć dłuższe brzegi na
    górze i zamknąć jeden bok powstałego rulonu a drugim bokiem wlać rum i
    zamknąć. Piec ok 20min w 160C. Przed podaniem odwinąć, położyć na
    bananie gałkę lodów i posypać rodzynkami.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *