Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg w kminku

Składniki:

  • 4 małe pstrągi
  • 4 gałązki pietruszki
  • 4 plastry cebuli

Marynata:

  • sok z 1 cytryny
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • ½ łyżeczki kminku

Sposób wykonania:
Sok z cytryny wymieszać  z oliwa z oliwek.
Następnie dodać sól, pieprz oraz kminek i całość dokładnie wymieszać.
Do powstałej marynaty włożyć oczyszczone pstrągi i odstawić na 2 godziny.
Po tym czasie odsączyć ryby z marynaty i do każdego włożyć do środka gałązki natki pietruszki oraz plasterek cebuli.
Piec na grillu w trakcie obracając aby zarumieniły się ze wszystkich stron.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *