Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg schowany w zupie pieczarkowej

Składniki:

  • 1 pstrąg
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 cebula
  • 2 plasterki słoniny
  • 5-6 pieczarek
  • 2 ząbki czosnki
  • 1 kawałek selera
  • 5-6 łyżek oleju
  • ¾ l rosołu
  • ½  kostka rosołowa
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego

Sposób wykonania:

  1. Wypatroszoną rybę oprószyć solą oraz imbirem i odstawić na 30-60 min.
    W między czasie cebulę pokroić w cienkie plasterki a słoninę w zapałki po cym wrzucić je na patelnie z rozgrzanym olejem, przesmażyć, wówczas dodać rybę i smażyć ok. 3 min.
    Następnie rybę wyjąć a na patelnie wrzucić pokrojone pieczarki, posiekany czosnek oraz rozkruszoną kostkę rosołową.
    Całość wymieszać, smażyć chwilę i ponownie włożyć rybę razem z rosołem, trzymać a ogniu ok. 10 min.
    Na koniec dodać sos sojowy oraz olej sezamowy, wymieszać.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Kamila M

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *