Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Procentowe udka kurze

 

Składniki:

  • 10 udek kurzych
  • imbir
  • kurkuma
  • curry
  • słodka papryka
  • gałka muszkatołowa
  • goździki
  • cynamon
  • sól
  • pieprz
  • miód gryczany
  • 2 cytryny
  • 20 ml wódki żołądkowej gorzkiej
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • ½ l piwa karmelowego
  • ½ l porteru
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób wykonania:

  1. Udka przełożyć do garnka oprószyć przyprawami i zalać miodem rozpuszczonym w odrobinie ciepłej wody, wódką, sokiem z cytryny, olejem i ocet winnym.
    Na koniec wlać piwo.
    Podgrzać na małym ogniu ale nie gotować po czym odstawić na24 godziny.
    Po tym czasie zagotować i chwilkę trzymać na małym ogniu.
    Przełożyć udka na patelnie i obsmażyć na złoto.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *