Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwiczki z rozmarynem

Składniki:

  • 60 dag polędwiczek
  • łyżka mąki
  • łyżka masła
  • łyżka oleju
  • 3 jabłka
  • pęczek rozmarynu
  • cebula
  • majeranek
  • sól

    Sposób wykonania:
    Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym posypać je rozmarynem i zalać wodą tak aby zakryła całe mięso.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.
    W między czasie obrane jabłka i cebulę pokroić w kostkę i dodać do mięsa pod koniec duszenia.
    Doprawić do smaku po czym mięso wyjąc a sos przetrzeć przez sito.
    Zagęścić go mąką i podawać w sosjerce do mięsa.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *