Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Podgrzybki na grzankach

Składniki:

  • 500 g podgrzybków
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • wek

    Sposób wykonania:

    Bułkę pokroić na szerokie kromki, które natrzeć rozgniecionym czosnkiem, wówczas wstawić Dor rozgrzanego piekarnika i lekko podpiec.
    W między czasie cebulę posiekać a grzyby pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Na podpieczonych kromkach rozsmarować grzyby z cebulką i ponownie wstawić do piekarnika aby bułką ładnie się ze złociła.
    Przed podaniem udekorować posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *