Składniki:
- 30 dag mąki
- 5 dag drożdży
- 1/2 szkl. mleka
- 8 łyżek oleju
- 1 jajko
- 10 dag boczku
- 1 cebula
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 2 łyżeczki majeranku
- 75 dag kiszonej kapusty
- 50 dag ziemniaków
- 20 dag kwaśnej śmietany
- 20 dag kremówki
- sól, pieprz
Wykonanie:
Z mąki, łyżeczki soli, drożdzy, mleka, oleju i jaka zagnieść ciasto. Odstawic na ok.45 min.Boczek i oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Doprawić papryką i majerankiem. Wymieszać z kiszoną kapustą.Piekarnik rozgrzać do temp.200 stopniC.Ciasto rozwałkowac na natłuszczonej blasze. Obrane i umyte ziemniaki pokroić na cienkie plastry, doprawić i rozłożyć na cieście, przykryć warstwą kapusty. Obydwie śmietany wymieszać, polać pizzę. Piec około 30 minut.
Przepis nadesłała na II Edycję konkursu Renata Dusza
Robert
dlaczego nie ma zdjecia
Nat
Nie ma zdjęcia, bo to jest chyba żart-pizza z kapustą kiszoną i ziemniakami?
Beata
Szkoda,że nikt tak naprawdę jej chyba jej nie wypróbował a może być fajna.Chyba się skuszę.