Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pilaw ananasowo  kokosowy

Składniki:

  • 1 ½ szklanki ryżu
  • 2 szklanki mleka kokosowego
  • 1 szklanka dobrego bulionu z drobiu
  • 15 dkg rozgniecionego ananasa
  • ¼ łyżeczki papryki
  • ½ szklanki posiekanej naci kolendry (jeśli ktoś lubi)
  • ½ szklanki drobno pokrojonej papryki
  • sól


Sposób przyrządzenia:
W rondlu wymieszać mleko kokosowe, bulion, ananas, przyprawić do smaku solą i papryką. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień. Dodać ryż i gotować pod przykryciem 15 minut. Gdy ryż będzie miękki dodać pokrojoną paprykę i kolendrę, wymieszać, pozostawić na kilkanaście minut w ciepłym miejscu aby potrawa doszła.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *