Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikle z rzodkiewki

Składniki:

    • 2 szklanki pokrojonej w cienkie plastry rzodkiewki
    • ½ łyżeczki soli
    • 2 łyżki octu ryżowego
    • 1 łyżeczka cukru pudru
    • 1 łyżki posiekanej natki pietruszki

    Sposób przyrządzenia:
    Na durszlaku wymieszać plastry rzodkiewki z solą, odstawić na 30 minut aby obciekł wytwarzający się sok. Plastry osuszyć ręcznikiem papierowym. W małym rondlu podgrzać ocet, dodać cukier i sól, doprowadzić do wrzenia. W salaterce wymieszać plastry rzodkiewki z gorącym octem i natką pietruszki, schłodzić, odstawić przykryte na kilka godzin w chłodne miejsce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *