Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne kulki z mielonego mięsa z grilla

Składniki:

    • 50 dkg mielonego mięsa wołowo wieprzowego
    • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
    • ½ łyżeczki tartego imbiru
    • 2 drobno posiekane szalotki
    • 1 łyżeczka płatków chili
    • 1 posiekany ząbek czosnku
    • sól, cukier do smaku

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać , odstawić na 2 godziny do lodówki. Z tak przygotowanego mięsa formować kulki o średnicy 3 – 5 cm. Każdą nabijać na krótkie, namoczone wcześniej w wodzie szpadki  do szaszłyków. Pic obracając przez 5 minut na mocno nagrzanym grillu.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *