Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś z kurczaka i fasolka szparagowa Oli

Kolejna propozycja na znakomitego kurczaka. Będziesz zaskoczony jaki pyszny. Pierś z kurczaka i fasolka szparagowa Oli to nasza dzisiejsza pozycja. Przepis zawiera: pierś z kurczaka, fasolkę szparagową, cebulę i czosnek. 
 

 

Składniki:

  • ½  op mrożonej fasolki szparagowej
  • 1 pierś kurczaka 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka musztardy 
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • ½ łyżeczki chilii
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. 
    Obraną cebulę drobno posiekać  a czosnek przetrzeć przez praskę.
    Polać całość oliwą z oliwek.
    Dodać jeszcze musztardę, sok z cytryny oraz chilii.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Do powstałej marynaty włożyć mięso i marynować około 1 godziny.
    Po tym czasie wrzucić mięso na patelnie.
    Trzymać na ogniu, aż się ładnie zarumieni.
    W miedzy czasie wrzucić fasolkę szparagową na osolony wrzątek i gotować do miękkości.
    Gotową rozłożyć na talerz.
    Obok niej ułożyć kurczaka.
    Całość skropić sosem sojowym.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *