Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierniczki Jagody

Składniki:

  • 1 kg mąki pszennej
  • 40 dag miodu
  • 40 dag cukru
  • 10 dag masła
  • 2 jajka
  • 2 dag przyprawy do piernika
  • proszek do pieczenia

    Sposób wykonania:

    Do rondleka wsypać 2 łyżki cukru, które zarumienić na małym ogniu.
    Wówczas dodać resztę cukru, miód oraz 2 łyżki wody.
    Wszytskie skałdniki dokałdnie ze sobą wymieszać.
    Doproadzić do wrzenia po czym dodać resztę przypraw i zdjać rondelek z ognia do ostygniećia.
    W między czasie do mąski wbić jaja, dodać miód, masło oraz proszek do pieczenia.
    Całosć dokładnie zagnieść.
    Następnie go rozwałkwać i wykroić z ciasta ciasteczka.
    Wstawić je do pierkanika rozgzranego do 190 stopni i piec około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *