Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone nektarynki lub brzoskwinie z bitą śmietaną

Składniki:

  • 2 nektarynki
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 1 łyżeczka rozpuszczonego masła
  • bita śmietana


Sposób przyrządzenia:

Nektarynki umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć pestkę. Nektarynki ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową skórką do góry, posmarować roztopionym masłem, oprószyć brązowym cukrem.  Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C do momentu aż cukier się rozpuści i zarumieni.  Nektarynki schłodzić, obficie polać bitą śmietaną (lub dodać lody) i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *