Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki z grilla serem faszerowane

Składniki:

  • 12 dużych pieczarek
  • 10 dkg tartego żółtego sera
  • 5 dkg masła
  • 2 łyżki posiekanego zielonego szczypioru
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzenia:

Grzyby oczyścić, wyciąć trzony. Trony drobniutko posiekać. Na grillu rozgrzać patelnię, dodać czosnek i posiekane trzony, smażyć mieszając kilka minut, schłodzić. Czosnek i posiekane drobno trzony wymieszać z serem, zieleniną, dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełniać kapelusze grzybów. Smażyć na dobrze nagrzanym grillu aż kapelusze zaczną się rumienić, a ser roztopi. Udekorować zieleniną i podawać na gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *