Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta krabowa

Składniki:
• 1 puszka karbów
• 2 opakowania twarożku wiejskiego
• 2-3 ząbki czosnku
• 2 łyżki posiekanego szczypiorku
• 2 łyżki soku z cytryny
• 3 łyżki ketchupu
• Sos tabasco
• 1 łyżeczka sosu Worcester
• 2-3 małe pomidorki
• kilka gałązek koperku
• sól

Sposób wykonania:

  1. Obrany i posiekany czosnek utrzeć razem z solą po czym dodać do twarożku, wymieszać.
    Następnie dodać jeszcze ketchup, sok z cytryny, sos tabasco oraz Worcester.
    Całość dokładnie zmiksować dodając mięso z krabów.
    Do jednolitej pasty dodać posiekany szczypiorek, wymieszać.
    Przełożyć pastę do salaterki i odstawić w chłodne miejsce pod przykryciem na 2-3 godz.
    Przed podaniem udekorować kawałkami pomidorów i koperkiem

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Anna Cichoń

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *