Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta grzybowa z orzechami i twarogiem

Składniki:

  • 200 g świeżych grzybów
  • 200 g twarogu
  • 100 g żółtego sera
  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • ¼ szkl. wywaru grzybowego
  • łyżka masła
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Oczyszczone grzyby ugotować po czym zemleć je w maszynce.
    Grzybową masę przesmażyć potem na rozgrzanym maśle.
    W między czasie żółty ser zetrzeć na tarce a twaróg przetrzeć przez sito i dodać do grzybów.
    Orzechy lekko uprażyć na suchej patelni i również wrzucić do grzybów i sera.
    Całość dokładnie wymieszać wlewając bulion i dodając posiekaną natkę pietruszki.
    Na koniec doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *