Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Parzona babka waniliowa

 

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kostka margaryny
  • 1 szkl. mąki ziemniaczanej
  • 3 op. budyniu waniliowego
  • ½ szkl. mąki pszennej
  • tłuszcz
  • tarta bułka
  • cukier puder

 

 

Sposób wykonania:

  1. Jajka, cukier puder i cukier waniliowy dokładnie zmiksować po czym dodać mąki, proszek oraz budynie.
    Całość dokładnie wyrobić po czym nie przerywając cukiernia dodawać wrzący tłuszcz.
    Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 50 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem wymieszanym z wanilią.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *