Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka marynowana


Składniki:

  • 3 kg papryki
  • czosnek
  • oliwa

Marynata:

  • 7 szklanek wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 1 opakowanie gorczycy
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 10 ziaren pieprzy
  • 5 liści laurowych
  • kilka ziaren gorczycy
  • 10 goździków
  • 2 duże łyżki soli


Sposób przyrządzenia:
Paprykę obrać, oczyścić z nasion, pokroić na ćwiartki, blanszować we wrzątku. Ułożyć w czystych słojach dokładając po 2, 3 nie obrane ząbki czosnku i wlewając po 2 łyżki oliwy. Przygotować marynatę, przyprawy zalać wodą, gotować przez 15 minut, dodać ocet, doprowadzić do wrzenia, zalać paprykę gorącą zalewą. Słoje dokładnie zamknąć, Pasteryzować przez 10-15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *