Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga z ryżem i jarzynami

Składniki:

    • 50 dkg filetów z pangi
    • masło klarowane
    • sól, pieprz
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 2 łyżki posiekanej pietruszki

    Ryż:

    • 1 szklanka ryżu
    • 2 szklanki wody
    • 2 łyżki masła
    • 1 łyżka posiekanych migdałów
    • 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny


    Sposób przyrządzenia:
    Przygotować ryż. Na patelni rozgrzać masło, wsypać ryż i smażyć mieszając aż stanie się szklisty. Dodać pozostałe składniki wymieszać, zalać wodą , dodać sól. Przykryć i powoli gotować na maleńkim ogniu. Rybę umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć na nim rybę, ostrożnie przełożyc na talerz z ryżem i ulubionymi jarzynami z wody.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *