Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga z grilla pachnąca bazylią i pomarańczą

 

Składniki:

    • 4 filety z pangi lub tilapii
    • masło
    • ¼ łyżki tartej skórki z pomarańczy
    • 2 łyżki soku pomarańczowego
    • 2 łyżeczki suszonej bazylii
    • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozpuścić masło, dodać bazylię, sok i skórkę pomarańczy. Podgrzewać na małym ogniu przez 5 minut mieszając. Filety rybne umyć, osuszyć, przyprawić. Piec na mocno rozgrzanym grillu smarując masłem z dodatkami. Podawać z sezonowymi surówkami i pieczywem czosnkowym. Znakomicie smakuje też z warzywami z grilla.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *