Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owoce przykryte śmietaną i czekoladą

Składniki:

  • 6 truskawek
  • 1 małe jabłka
  • 1 mała gruszka
  • ¼ melona
  • ½ małej puszki brzoskwiń
  • ¼ tabliczki czekolady
  • ½ pojemnika śmietany 36%
  • ½ łyżeczki soku z cytryny
  • ¼ łyżeczki cynamonu

    Sposób wykonania:
    Jabłko oraz gruszkę pokroić w plasterki, które skropić sokiem z cytryny.
    Melon pokroić na kawałki, truskawki w ćwiartki a brzoskwinie odsączyć z zalewy.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i oprószyć cynamonem.
    Następnie czekoladę zetrzeć a śmietanę ubić na sztywno, wylać ją na owoce i posypać dużą ilością czekolady.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Katarzyna S

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *