Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ostry sos curry

Składniki:

  • 2 łyżeczki czerwonej pasty curry
  • 1 drobno posiekana cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 1 szklanka mleka
  • ½ szklanki mleka kokosowego


 

Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć mieszając aż stanie się szklista, dodać pastę curry, rozmieszać, smażyć jeszcze 2 minuty. Mleko wymieszać z mąką, dodać do rondla, doprowadzić do wrzenia mieszając, dodać mleko kokosowe, chwilę jeszcze podgrzewać. Podawać na gorąco.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Monika Barciś
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *