Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogórki Pani Janeczki

Składniki:

    • 3 kg ogórków średniej wielkości
    • 1 litr wody
    • 1 szklanka octu 10 %
    • 1,5 łyżki soli
    • 2 łyżeczki curry
    • 0,5 kg cukru
    • 3 łyżeczki gorczycy
    • 10 plastrów cebuli
    • 10 liści zielonych selera


    Sposób przyrządzenia:
    Ogórki obrać, pokroić na 4 części. Ułożyć w słoiki wzdłuż. Zagotować zalewę z wody, octu, soli, curry, cukru gorczycy. Ogórki zalać zalewą. Na wierzch słoika położyć plaster cebuli i liść selera . Zamknąć słoiki. Pasteryzować 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *