Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nóżki cielęce po węgiersku

Skład:

3-4 nóżki cielęce

2 cebule

500g ziemniaków

3 pomidory6 zielonych papryk

Sól i papryka

 

Sposób wykonania:

W osolonej wodzie gotować na wolnym ogniu nóżki cielęce z cebulą, aż do momentu gdy mięso będzie łatwo odchodzić od kości. Przygotować sos z papryki, pomidorów i ugotowanej cebuli, przetrzeć przez sito, dodać zieloną paprykę pokrajaną w paski. Obrane z nóżek miękkie mięso zmiksować lub przetrzeć przez sito, dodać do sosu. Całość wymieszać z pozostałym z gotowania wywarem i dodać pokrajane w kostkę ziemniaki. Podawać gdy ziemniaki będą miękkie.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *