Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z gruszkami

Składniki:

 

  • 12 naleśników
  • 800 g gruszek
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • sok z ½ cytryny

 

 

Sposób wykonania:
Obrane gruszki pokroić w ćwiartki, które pokroić jeszcze na plasterki.
Plasterki te skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały po czym podsmażyć je na suchej patelni.
Gdy gruszki się przyrumienią wówczas posypać je cukrem, podlać 4 łyżkami wody oraz wrzucić masło.
Trzymać na małym ogniu, aż cały płyn wyparuje po czym rozprowadzić je na naleśnikach i zawinąć w ruloniki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *