Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus jogurtowy Kasi

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na pyszny mus jogurtowy Kasi. Lista zakupów: jogurt naturalny, mleko w proszku, śmietanka kremówka i owoce do dekoracji.  
 

Składniki:

  • kiwi i porzeczki do dekoracji 
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 200 g mleka w proszku
  • 200 ml śmietanki kremówki 36%
  • 120 g cukru
  • 2 łyżeczki żelatyny
 

Sposób wykonania:

  1. Do miski przelać jogurt.
    Dodać do niego przesiane mleko oraz cukier.
    Razem dokładnie utrzeć na jednolitą masę.
    Wówczas nie przerywając ucierania dodać stopniowo śmietankę.
    Mieszać do połączenia się wszystkich składników.
    Wówczas dodać jeszcze żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody.
    Dodać ją do musu i dokładnie wymieszać.
    Gotowy krem przełożyć do pucharków lub kieliszków.
    Wierzch udekorować kawałkami obranego kiwi oraz czerwonymi porzeczkami. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *