Składniki na ciasto:
1. 1 ½ szklanki cukru
2. 3 łyżki kakao
3. 1 kostka margaryny
4. ½ szklanki zimnej wody
5. 2 szklanki mąki
6. 2 łyżeczki proszku do pieczenia
7. 5 jajek
Sposób przyrządzenia:
Cukier i kakao wymieszać z wodą dodać margaryne i zagotować.Jak wystygnie dodac mąke i proszek ,5 żółtek.Na koniec piane.
Składniki na mase kokosową:
1. ¼ kostki margaryny
2. 10 dag cukru
3. 4 łyżki mleka
4. 20 dag wiórek kokosowych
Margaryne rozyopic i dodać reszte produktów.Wszystko razem wymieszać,tak wyrobioną masę powtykac we wczesniej przygotowane ciasto i piec około40 min.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Gziute.
Pytanie
mam pytanko czy to trzeba pierw ciasto upiec a potem z masa kokosowa piec jeszcze raz? czy wlac troche masy od ciasta i mase kokosowa a potem reszte masy ciasta? pytam sie vbo zawodowcem nie jestema mam ochote takie ciasto sobie zjesc z góry dzieki
Diana
No właśnie ja też nie wiem jak to piec?????!
mniam mniam
ciasto pychotka!!! upiekłam i zaniosłam do pracy jak miałam urodziny. Wszystkim bardzo smakowało i stwierdzili że mam nie zły talent do ciast (hi hi).
Do ciasta dodałam jeszcze płatki migdałowe i wymieszałam z masą . Gorąco polecam – nie jest pracochłonne i zawsze się udaje.
PS- wlewamy do formy ciasto na górę masę kokosową i dopiero wtedy pieczemy całość . Pozdrawiam!