Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Murzynek pani Wandy (babka kakaowa)

Składniki:

  • 4 łyżki stołowe kakao,
  • pół szklanki wody,
  • kostka margaryny,
  • olejek rumowy,
  • 2 szklanki cukru.

Sposób przyrządzenia:
Połączyć wszystkie składniki, zagotować, odlać pół szklanki na polewę. Pozostałą masę wystudzić i do zimnej dodać 2 szklanki maki, 4 cale jajka i mały proszek do pieczenia. Masę
dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Formę do babki wysmarować tłuszczem, wlać do niej przygotowana masę i piec ok. godziny. Upieczone ciasto wyjąc z formy i cieple oblać przygotowana polewa.

9 comments for “Murzynek pani Wandy (babka kakaowa)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *