Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mocny wywar z cielęciny

 

Składniki:

 

  • 3 ½ kg kości cielęcych
  • nóżka cielęca
  • 2 cebule
  • 2 szkl posiekanej marchewki
  • 4 łodyżki selera naciowego
  • łyżka ziarenek pieprzu
  • 2 l wody

Sposób wykonania:
Nogę cielęcą podzielić na 4 części, dodać kości i zalać je wodą aby całość była przykryta.
Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu około 15 minut.
Po tym czasie dodać cebulę pokrojoną w plastry oraz posiekaną marchewkę i seler.
Wrzucić ziarna pieprzu i wlać jeszcze kilka szklanek wody.
Ponownie doprowadzić do wrzenia i trzymać na małym ogniu około 5 godzin.
Po tym czasie przecedzić wywar.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *