Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mintaj pod beszamelem

Składniki:

  • 2 filety mintaja
  • fasolka szparagowa
  • przyprawa do ryb
  • brokuł
  • marchew
  • 2 łyżeczki masła
  • 2 łyżeczki mąki
  • ¾ szkl. mleka
  • 10 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę, marchew i brokuł, obrać, pokroić na mniejsze kawałki po czym ugotować w osolonej wodzie.
    W między czasie filety pokroić na mniejsze kawałki i oprószyć solą oraz przyprawą do ryb.
    Następnie ¾ ugotowanych warzyw ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
    Na nich ułożyć rybę i przykryć resztą warzyw.
    Na rozgrzanym maśle przesmażyć make, którą rozprowadzić mlekiem.
    Chwile  trzymać do zgestnienia, wówczas dodać starty ser, mieszając gotować do rozpuszczenia się sera.
    Doprawić do smaku i zalać warzywa.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *