Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Minestrone z klopsikami

Składniki:

  • 4 żółte cebule
  • 2 marchewki
  • ½ główka czosnku
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 ½ kg cielęciny
  • 2 szkl. posiekanych pomidorów
  • 8 szkl. wody
  • 4 gałązki oregano
  • dowolne klopsiki
  • ½ szkl. zielonej fasoli
  • 2 ½ szkl. dowolnego ugotowanego makaronu
  • 1/3 szkl. startego sera parmezan

    Sposób wykonania:
    Na rozgrzanej oliwie obrumienić cielęcinę.
    W między czasie seler, marchew oraz czosnek pokroić w drobną kostkę po czym razem z pomidorami wrzucić do mięsa, wówczas wlać wodę i trzymać na małym ogniu ok. 3 godzin.
    Po tym czasie dodać oregano i gotować kolejne 30 minut.
    W między czasie przygotować klopsiki i ugotować fasolkę w małej ilości wody.
    Na koniec do gotowej zupy dodać klopsy, fasolkę oraz makaron.
    Przed podaniem posypać startym parmezanem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *